RALLY-TOKO

RALLY-TOKOn rotumestaruuskokeen säännöt

Rally-tokon rotumestaruuskilpailuun saa ottaa osaa koirakko, jonka omistaja (omistajat) on suomen kansalainen ja vakituisesti Suomessa asuva ja Kultainen Rengas- Golden Ring GR ry:n jäsen. Rotumestaruuteen osallistuva koiran on rekisteröity Suomen Kennelliiton rekisteriin. Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton yleisiä kokeita ja kilpailuja koskevia sääntöjä sekä koemuodon omia sääntöjä. Rotumestaruuskilpailussa jaetaan Rally-tokomestari -titteli.

Rally-tokomestaruus

Rally-tokomestaruuden voittaa MES-luokassa eniten pisteitä (kuitenkin vähintään 70 pistettä) saavuttanut koirakko. Mestarititteliä ei jaeta, mikäli yksikään mestariluokan koirakko ei saa vähintään 70 pistettä. Jos koirakot saavuttavat tasapisteet, voittaja on se koirakko, jolla on nopeampi aika. Mikäli koirilla myös aika on sama, rotumestariksi ja/tai luokkansa parhaana palkitaan molemmat. Lisäksi palkitaan paras ALO, AVO ja VOI koira (vähintään hyväksyttyyn tulokseen oikeuttavilla pisteillä), jos kokeessa on nämä luokat.

Rally-tokon joukkuemestaruus (alueyhdistys- ja kenneljoukkueet)

Joukkueessa voi olla 3-5 koiraa, joista 2-3 ALO/AVO -koiraa ja 1-2 VOI/MES -koiraa, molempiin mahdollisuus 1 varakoiraan. Tuloksiin otetaan huomioon kahden parhaan ALO/AVO-koiran tulokset ja parhaan VOI/MES-koiran tulokset. Tulosten mennessä tasan ratkaisee korkeimmassa luokassa tehty tulos, tarvittaessa aikavertailulla.

Joukkueeseen osallistuvien ohjaajien tulee olla GR:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä 
kultaisianoutajia. Alueyhdistysjoukkue kootaan samaa alueyhdistystä edustavista koirista ja kenneljoukkue saman kasvattajan samalla kennelnimellä olevista koirista, muutoin joukkueiden kokoamiselle ei ole rajoituksia. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä.