VALOKUVIA GR:N LEHDEN JA/TAI NETTISIVUJEN KÄYTTÖÖN

Onko sinulla valokuvia, mitä voisi julkaista joko Golden Ring -lehdessä tai näillä Golden Ringin www-sivuilla ?

Aiheena voi olla mikä tahansa mikä liittyy kultaisiinnoutajiin. Lehteen tarkoitetut kuvat voi lähettää * lehti [at] goldenring.fi ja www-sivuille tarkoitetut * webbari [at] goldenring.fi

Paperikuvia lähettäessäsi merkitse kuvien taakse kuvaajan nimi, sekä jos tahdot kuvasi takaisin, niin liitä mukaan palautuskuori varustettuna osoitteellasi sekä postimerkeillä. Huom! Lehteä varten digikuvat on parempi lähettää mahdollisimman suurina.

Sähköpostitse lähetettynä kuitenkin koko maksimissaan 1000 kb (1 Mb) per kuva, jos lähetät vain yhden kuvan tai kaksi. Useampia tai suurempia kuvia lähetettäessä suositellaan digikuvien lähettämistä CD:lle tallennettuna.

Lähettäessäsi kuvia sähköpostitse nettisivuja varten, niin lähetä kuvat noin 500-1000 kb:n kokoisina. Älä myöskään käsittele kuvaa paljoakaan, sillä kuvat muokataan ennen sivuillemenoa kuvankäsittelyohjelmalla.

Vaihtoehtoisesti voit ladata kuvasi suoraan yhdistyksen kuvapankkiin

Ennen kuvan lataamista, nimeä tiedosto niin että siitä selviää kuvaajan nimi.

Kuvien lataamien on äärimmäisen helppoa. Ohessa ohje lataamista varten. Lajivastaavat saavat pyynnöstä oikeuden lajinsa kansioon, jolloin tapahtuma ja - lajikuvat on helppo ladata suoraan omaan kansioonsa

Vinkkejä digikuvien käytöstä lehdessä

  • Digitaalisen kuvan on oltava resoluutioltaan (tarkkuudeltaan) vähintään 300 dpi (pistettä tuumalla) ja fyysiseltä kooltaan riittävän suuri.
  • Resoluution kasvattaminen kuvankäsittelyohjelmalla ei paranna kuvan laatua.
  • Useimmat digitaaliset stillkamerat ottavat 72 dpi:n tarkkuudella. Tällöin sinun on varmistuttava, että kuvan fyysinen koko on riittävän suuri.
    • 72 dpi:n tarkkuudella otetun kuvan lyhyemmän sivun on oltava vähintään 2500 pikseliä, jotta se voidaan painaa A4 ­arkille 300 dpi:n tarkkuudella.
    • Vastaavasti A5 kokoinen, tarkkuudeltaan 72 dpi:n kuva on lyhyemmältä sivultaan 1250 pikseliä. Vaikka tietokoneella katsottaessa kuva voikin näyttää hirvittävän suurelta, ei se paperille painettuna kuitenkaan sitä ole.
  • Ruudulla näkyvän kuvan koko ei siis ole sama kuin paperille painetun kuvan koko