Muutokset pentuvälitykseen 11.5. alkaen

9.5.2017

Uusien nettisivujen myötä tulee seuraavat käytännön muutokset pentuvälitykseen 11.5. alkaen 

Varsinaiseen pentuvälitysehtoon ei ole tullut muutoksia, eli pentuvälityslistalle hyväksytään edelleen Golden Ringin jäsenten Suomessa syntyneet ja rekisteröidyt pentueet, joissa: 
• Pentueen vanhempien tulee täyttää voimassaolevat PEVISA-ehdot. 
• Pentueen on oltava Suomen Kennelliiton yleisen jalostustrategian mukainen. 

Muutoksia tulee seuraaviin käytännön asioihin: 
1) Hinta 
Hintaa alennetaan 50/25 eurosta 20 euroon ja se on saman suuruinen kaikille kasvattajille pentueen vanhempien tuloksista riippumatta. 

2) Pentueilmoituksen tekeminen 
Pentueilmoituksen voi tehdä joko sähköisellä lomakkeella tai vanhalla kaavakkeella. Kasvattajan ei tarvitse lähettää jäsenmaksukuittia ilmoituksen mukana. 

3) Pentuejäsenten ilmoittaminen 
Pentuejäsenten liittäminen yksitellen omilla lomakkeillaan on koettu hankalana. Jatkossa kasvattajalla on mahdollisuus liittää pentuejäsenet myös sähköisellä lomakkeella. Yhdistyksen sääntöjen edellyttämän pentuejäsenen allekirjoituksen kasvattaja voi toimittaa jäsensihteerille kaikkien sähköisellä lomakkeella liitettyjen jäsenten osalta kootusti yhdellä kaavakkeella. Pentuejäsenten liittämisen takarajaa nostetaan 11 viikosta 4 kuukauteen. 

4) Metsästyspentueet 
Osalla kasvattajista kasvatustavoitteena on kasvattaa ensisijaisesti metsästyskoiria. Näille pentueille kokeiltiin viime vuonna pentueen vanhempien koetuloksiin perustuvaa pisteytysmallia, joka ei kuitenkaan osoittautunut toimivaksi. 
Jotta pentuvälitys olisi mahdollisimman yksinkertainen sekä kasvattajalle että ylläpitäjälle, kasvattaja voi jatkossa valita kahdesta listasta, kummalle hän pentueensa ilmoittaa; peruslistalle tai metsästyslistalle. Metsästyslistan tulosvaatimuksena on molemmilta vanhemmilta vähintään NOU1 (tai vastaava ulkomainen käyttötulos).

Hallitus