PK

Vuoden palveluskoira -palkinnoista ovat oikeutettuja kilpailemaan kultaisetnoutajat, jotka ovat osallistuneet ko. vuonna virallisiin palveluskoirakokeisiin tai kansainvälisiin pelastuskoirakokeisiin (IPOR). 

 

Vuoden PK-tulokas 

 

1. Vuoden palveluskoiratulokas -palkinto myönnetään vuosittain lupaavimmalle, ko. vuonna PK- koeuransa aloittaneelle palveluskoiralle. 

2. Palkintoon huomioidaan kaksi (2) koulutustunnukseen oikeuttavaa tulosta. BH-koetta ja IPOR- soveltuvuuskoetta ei huomioida. 

3. Pisteiden mennessä tasan ratkaisee ensin mahdollinen Kultainen Rengas - Golden Ring GR ry:n järjestämä koe ja sen jälkeen maastopisteet. 

 

Luokka

1-tulos2-tulos3-tulos
Alokasluokka5 p.3 p.1 p.
Avoin luokka10 p.5 p.3 p.

 

 

Vuoden PK-kultainen

 

1. Vuoden PK-kultainen -palkinto myönnetään vuosittain parhaiten palveluskoira- tai IPOR- kokeiden korkeimmassa luokassa menestyneelle koiralle.

2. Palkintoon oikeuttavaan pistemäärään lasketaan kaksi (2) parasta koulutustunnukseen oikeuttavaa tulosta korkeimmassa kisaluokassa.

3. Tulokset on saatava vähintään kahdelta eri tuomarilta.

Luokka

1-tulos2-tulos3-tulos
3-luokka, IPOR B-tasot10 p.5 p.3 p.

 

Näiden lisäksi koira saa lisäpisteitä arvokilpailujen sijoituksista (vain koulutustunnuksiin oikeuttavilla pisteillä). Mahdolliset lisäpisteet huomioidaan ainoastaan, mikäli ko. kokeen tulos on mukana peruspistelaskennassa. 

 

Lisäpisteet

1. sija

2. sija

3. sija

MM-kisat

20 p.

18 p.

16 p.

SM-koe, NOM

15 p.

13 p.

11 p.

Piirinmestaruuskoe

10 p.

9 p.

8 p.

 

Pisteiden tasan mennessä ratkaisee ensin mahdollinen Kultainen Rengas - Golden Ring GR ry:n järjestämä koe ja sen jälkeen ykköstulosten maastopisteet.