Agility

Vuoden AGILITY-tulokas 

  

1. Vuoden agility -tulokas palkinto myönnetään vuosittain lupaavimmalle agilitykoiralle. 

2. Mukaan lasketaan kolme (3) parasta tulosta. Ulkomailla tehtyjen tulosten tarkistamista varten koiran kilpailukirjan kopio tulee toimittaa Golden Ringin agilityvastaavalle.  

Nollatuloksesta pisteitä kertyy nolla. Mikäli kolmeen parhaan tuloksen joukossa on muitakin kuin nollatuloksia, muutetaan agilitykilpailun tulokseksi merkitty tulos suoraan kilpailussa mukaan laskettaviksi pisteiksi. Mikäli koiran vuoden aikana tekemät kolme parasta tulosta ovat (ratavirhe/aikavirhe) 0/00, 0/3,25 ja 5/00, lasketaan koiran yhteistuloksen olevan 8,25.  

Jokaisesta kolmen parhaan tuloksen joukkoon nousseesta hylätystä tuloksesta saa pisteitä 40. Mikäli koira on vuoden aikana kilpaillut vähemmän kuin kolme kertaa, lasketaan puuttuville kilpailukerroille 40 pistettä kullekkin. Pienimmän pistemäärän saanut koira valitaan Vuoden AGILITY-tulokkaaksi. 

3. Jos pisteet menevät tasan, lasketaan pisteet em. kisojen sijoituksista alla olevan taulukon mukaan. 

Sijoituspisteitä eniten saanut koira on paras. Jos pisteet ovat yhä tasan palkitaan molemmat koirat. 

  

Vuoden AGILITY-kultainen 

  

1. Vuoden agility -kultaisen palkinto myönnetään vuosittain parhaiten agilitykilpailujen 3-luokassa menestyneelle koiralle ohjaajineen.

2. Vuoden AGILITY-kultaiseksi valitaan se koira, joka on vuoden viimeisenä päivänä sijoittunut korkeimmalle Suomen Agilityliiton Rankingissä ja joka on ilmoitettu mukaan Vuoden AGILITY-kultainen -kilpailuun. Toiseksi ja kolmanneksi tulevat koirakot sijoitetaan saman rankingin perusteella. Mikäli listauksessa ei ole kilpailuun osallistuvia koiria, myönnetään Vuoden AGILITY-kultainen -palkinto kohdan 3. mukaisesti. 

3. Mikäli koirakko ei ole sijoittunut Suomen Agilityliiton Ranking-listalle, voi se silti hakea Vuoden AGILITY-kultainen -palkintoa. Tällöin mukaan lasketaan  kolme (3)  parasta tulosta. Ulkomailla tehtyjen tulosten tarkistamista varten koiran kilpailukirjan kopio tulee toimittaa Golden Ringin agilityvastaavalle.  

Nollatuloksesta pisteitä kertyy nolla. Mikäli kolmen parhaan tuloksen joukossa on muitakin kuin nollatuloksia, muutetaan agilitykilpailun tulokseksi merkitty tulos suoraan kilpailussa mukaan laskettaviksi pisteiksi. Mikäli koiran vuoden aikana tekemät kolme parasta tulosta ovat esimerkiksi (ratavirhe/aikavirhe) 0/00, 0/3,25 ja 5/00, lasketaan koiran yhteistuloksen olevan 8,25.  

Jokaisesta kolmen parhaan tuloksen joukkoon nousseesta hylätystä tuloksesta saa pisteitä 40. Mikäli koira on vuoden aikana kilpaillut vähemmän kuin kolme kertaa, lasketaan puuttuville kilpailukerroille 40 pistettä kullekkin. Pienimmän pistemäärän saanut koira valitaan Vuoden AGILITY-kultaiseksi. 

4. Jos pisteet menevät tasan, lasketaan pisteet em. kisojen sijoituksista alla olevan taulukon mukaan huomioiden ainoastaan 0-tulokset.  

Sijoituspisteitä eniten saanut koira on paras. Jos pisteet ovat yhä tasan palkitaan molemmat koirat. 

 

Pisteet sijoituksesta: 

Sijoitus

Laskukaava (osallistujamäärä jaettuna viidellä miinus X)

1.

Osallistujamäärä/5

2.

Osallistujamäärä/5 -1

3.

Osallistujamäärä/5 -2

4.

Osallistujamäärä/5 -3

5.

Osallistujamäärä/5 -4

6.

jne