Nuorten koirien katselmus

EPÄVIRALLINEN NUORTEN KOIRIEN KATSELMUS

Rotujärjestö järjestää vuosittäin nuorille kultaisille noutajille epävirallisen nuorten koirien katselmuksen. 

Katselmuksessa arvioidaan sekä rodunomaista työskentelyä että koiran rakennetta ja ulkomuotoa. Katselmukseen voivat osallistua myös kives- ja purentavikaiset koirat. Jokainen koira saa katselmuksen jokaisesta osiosta kirjallisen arvostelun. 

Ulkomuoto-osuudesta vastaan ulkomuototuomari ja nouto-osuuksista Golden Ringin nometoimikunta tai paikallisen noutajakoirayhdistyksen kokeneet kouluttajat. 

Koirat suorittavat katselmuksessa neljä (4) eri tehtäväpistettä. Nouto-osiot koostuvat vesityöstä, markkeerauksesta ja hakualuetyöskentelystä. Neljäntenä tehtäväpisteenä on ulkomuoto ja rakenne. Katselmuksessa arvioidaan myös koiran reagointia laukaukseen sekä sosiaalista käyttäytymistä toisia koiria ja ihmisiä kohtaan. 

Koirat jaetaan neljään (4) ryhmään ja koirakot kiertävät ryhmänä läpi nämä tehtäväpisteet suorittaen jokainen omalla vuorollaan tehtävät. 

Koiran ei tarvitse osata valmiiksi mitään, vaan tässä katselmuksessa nimenomaan tarkastellaan koiran luontaista kykyä tehtävien suorittamisessa. Tärkeintä on, että koira tulee luokse kutsuttaessa.