Jalostustoimikunta kerää terveystietoa ja tutkimustuloksia

 

Golden Ring julkaisee suomalaisten koirien geenitestituloksia (PRA, iktyoosi) sekä ihonäytteen ihobiopsialla tehtyjen testien (iktyoosi) tuloksia www-sivuillaan omistajan antaessa siihen luvan. Julkaisemisen ehtona on, että näytteenottajana toimii eläinlääkäri ja koiran tunnistusmerkintä on tarkistettu näytteenoton yhteydessä. Mikäli  koirasi on testattu, lähetä kopio diagnoosista sekä näytteenottolomakkeesta ja anna samalla suostumuksesi tietojen julkaisuun.

 

Julkaisemme erillisellä listalla myös geenitestattujen vanhempien perusteella terveystuloksen saavat koirat. Ilmoita pentue, jonka molemmat vanhemmat ovat geenitestattu, niin lisäämme pentujen tulokset listalle.

Keräämme yhdistyksen käyttöön tietoa myös muista rodussa esiintyvistä perinnöllisistä sairauksista ja vioista. Otamme vastaan koirienne eläinlääkäriltä saamia sairaskertomuksia tai röntgenkuvia. Käytämme tietoja lähinnä tilastoinnissa, mutta mainitkaa tietoja ilmoittaessanne, onko niitä lupa jatkossa julkaista.

Toimita tiedot Henna Laiholle sähköpostitse osoitteeseen jalostus@goldenring.fi tai postitse osoitteeseen. Golden Ring Ry/Jalostustoimikunta, Henna Laiho, Lindkullantie 10, 08500 Lohja