TOKO-MESTARUUS 2023

Golden Ring TOKO-mestaruus 16.9.2023

 

Paikka: Tuulos, Hämeenlinna

Tuomari: Mari Väänänen

Luokat: ALO, AVO, VOI ja EVL

Koiramäärä: max 28 koirakkoa

Etusija Kultainen Rengas - Golden Ring GR ry:n jäsenillä.

Koe avoin vain kultaisillenoutajille

 

Ilmoittautuminen: 8.9.2023 mennessä

Varaa ensin koepaikka: jarvinenmira@hotmail.com

Osallistumismaksu: Jäsenet 30€, muut 35€

Tili: OP FI59 5710 0420 2602 34 (OKOYFIHH)

Viite: 10155


Alueyhdistykset voivat ilmoittautua mukaan joukkuekilpailuun ja kenneljoukkueet kenneljoukkuekilpailuun 10.9.2023 mennessä osoitteeseen jarvinenmira@hotmail.com

Tiedustelut: Mira Järvinen, jarvinenmira@hotmail.com

 


TOKO:N ROTUMESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT

 

Tokon rotumestaruuskokeeseen saa ottaa osaa kultainennoutaja, jonka omistaja (omistajat) on suomen kansalainen ja vakituisesti Suomessa asuva ja Kultainen Rengas- Golden Ring GR ry:n jäsen. Rotumestaruuteen osallistuva koira on rekisteröity Suomen Kennelliiton rekisteriin. Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton yleisiä kokeita ja kilpailuja koskevia sääntöjä sekä koemuodon omia sääntöjä. Rotumestaruuskokeessa jaetaan Tokomestari-titteli.

 

Tokomestaruus

Tokomestaruuden voittaa EVL-luokassa parhaimman tuloksen tehnyt koirakko (vähintään EVL3). Mestarititteliä ei jaeta, mikäli yksikään EVL-koirakko ei saa hyväksyttyä tulosta. Lisäksi palkitaan paras ALO-, AVO- ja VOI- koira (vähintään hyväksyttyyn tulokseen oikeuttavilla pisteillä), jos kokeessa on nämä luokat.

 

TOKO -joukkuemestaruus säännöt (alueyhdistys- ja kenneljoukkueet)

Joukkueeseen voi kuulua 3-5 koiraa, joista vähintään yhden tulee osallistua voittaja tai erikoisvoittajaluokkaan. Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen koiran tulokset, joista vähintään yhden tulee olla voittaja- tai erikoisvoittajaluokasta.

Luokkien vaikeuserot huomioidaan kertomalla koiran saama pistemäärä seuraavalla kertoimella: Alokasluokka 1,35 / Avoin luokka 0,9 / Voittajaluokka 1,0 / Erikoisvoittajaluokka 1,1

 

Mikäli kahden joukkueen yhteenlasketut pisteet menevät tasan, verrataan joukkueiden parasta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan tulosta yllä olevia kertoimia käyttäen. Joukkueeseen osallistuvien ohjaajien tulee olla GR:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä kultaisianoutajia. Alueyhdistysjoukkue kootaan samaa alueyhdistystä edustavista koirista ja kenneljoukkue saman kasvattajan samalla kennelnimellä olevista koirista, muutoin joukkueiden kokoamiselle ei ole rajoituksia. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä.