TOKO-MESTARUUS 2021

GR TOKO-mestaruus Jyväskylässä 24.7.2021

 

Tuomarina toimii Piritta Pärssinen.

Kokeessa on kaikki luokat (ALO, AVO, VOI ja EVL), koirakoita kokeeseen mahtuu 30 kpl.

 

Ilmoittautuminen Virkussa: 

Osallistumismaksu: 

Etusija järjestävän yhdistyksen jäsenillä: Golden Ring

Koiramäärää koskeva rajoitus: 30

Etusija nimetyillä roduilla: kultainennoutaja


Lisätietoja kokeesta Tytti Lintenhofer 0440806054 (ei viestejä) tai sähköpostilla tytti.lintenhofer@kpedu.fi.

 

TOKO:N ROTUMESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT

 

Tokon rotumestaruuskokeeseen saa ottaa osaa kultainennoutaja, jonka omistaja (omistajat) on suomen kansalainen ja vakituisesti Suomessa asuva ja Kultainen Rengas- Golden Ring GR ry:n jäsen. Rotumestaruuteen osallistuva koira on rekisteröity Suomen Kennelliiton rekisteriin. Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton yleisiä kokeita ja kilpailuja koskevia sääntöjä sekä koemuodon omia sääntöjä. Rotumestaruuskokeessa jaetaan Tokomestari-titteli.

 

Tokomestaruus

Tokomestaruuden voittaa EVL-luokassa parhaimman tuloksen tehnyt koirakko (vähintään EVL3). Mestarititteliä ei jaeta, mikäli yksikään EVL-koirakko ei saa hyväksyttyä tulosta. Lisäksi palkitaan paras ALO-, AVO- ja VOI- koira (vähintään hyväksyttyyn tulokseen oikeuttavilla pisteillä), jos kokeessa on nämä luokat.

 

TOKO -joukkuemestaruus säännöt (alueyhdistys- ja kenneljoukkueet)

Joukkueeseen voi kuulua 3-5 koiraa, joista vähintään yhden tulee osallistua voittaja tai erikoisvoittajaluokkaan. Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen koiran tulokset, joista vähintään yhden tulee olla voittaja- tai erikoisvoittajaluokasta.

Luokkien vaikeuserot huomioidaan kertomalla koiran saama pistemäärä seuraavalla kertoimella: Alokasluokka 1,35 / Avoin luokka 0,9 / Voittajaluokka 1,0 / Erikoisvoittajaluokka 1,1

 

Mikäli kahden joukkueen yhteenlasketut pisteet menevät tasan, verrataan joukkueiden parasta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan tulosta yllä olevia kertoimia käyttäen. Joukkueeseen osallistuvien ohjaajien tulee olla GR:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä kultaisianoutajia. Alueyhdistysjoukkue kootaan samaa alueyhdistystä edustavista koirista ja kenneljoukkue saman kasvattajan samalla kennelnimellä olevista koirista, muutoin joukkueiden kokoamiselle ei ole rajoituksia. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Golden Ringin TOKO-mestari 2020 INDIAN STORY'S JUMPING HIGH, ohj. Eeva Jääskeläinen