Tuomarit

MAIRI SIIMON, Kennel I'm Terra Antyda

(Tuomaroi kaikki luokat)

Ensimmäinen kultainennoutajani (FT Duck & Amp, EST CH Majik Greensleeves) saapui perheeseemme vuonna 2000. Ennen tätä olen kasvattanut dobermanneja ja ottanut osaa lukuisiin kokeisiin ja kilpailuihin, mutta en juurikaan koiranäyttelyihin. Pääsyy siihen, että siirryin kultaisten pariin on niiden kultainen ja ihmisystävällinen luonne, joten niiden kasvattamisesta muodostui unelmani.

Aloittelijan tuuria, mutta ensimmäinen narttuni sattui olemaan erinomaista jalostusmateriaalia, mikä loi vakaan kivijalan kasvatustyölleni. Viime vuodet olen ollut Viron kultaistennoutajien rotujärjestön aktiivinen jäsen, sekä myös mukana hallituksessa.

Kasvattajavuosinani olen oppinut rakastamaan ja ihailemaan kultaisianoutajia.

Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 2002. Tästä pentueesta syntyi MULTI CH ja MULTI W Terra Antyda Sani Alabama, koira jota muistan lämmöllä. Ihana ystävä, joka saavutti paljon.

Tuon vuoden 2002 ensimmäisen pentueen jälkeen, 64 pentuetta on nähnyt päivänvalon kennelissäni. Pentueissa on monia voittajia, terapiakoiria, rakastettuja perheenjäseniä ja lahjakkaita metsästyskoiria.

Kultaistennoutajien kasvatus on suurin intohimoni. Minulla on mielessäni ajatus unelmien kultaisestanoutajastani, mutta tiedän matkan siihen olevan pitkä, sillä olen kasvattanut vielä suhteellisen vähän aikaa.

Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa seuraaville vuosille, sillä kasvattajana olen vielä noviisi ja siksi on kunnia tulla kutsutuksi tuomariksi Open Showhunne.

Odotan innolla näkeväni upeat koiranne 23. marraskuuta.

 


 

KATRIINA MÄENPÄÄ

Tuomaroi Junior Handler- sekä Lapsi & Lelukoira -kilpailut

"Olen Katriina Mäenpää, koiraharrastaja Tampereelta. Aloitin koirien esittämisen koiranäyttelyissä kymmenen vuotta sitten. Samoihin aikoihin, kun sain ensimmäisen koirani. Portugalinvesikoira valikoitui rodukseni miltei vahingossa ja saman rodun parissa vietän aikani edelleen. Nuorena kilpailin aktiivisesti Junior Handlerissa sekä esitin paljon koiria myös rotukehissä. Junnuilun jälkeen jatkoin koirien esittämistä ja teen sitä edelleen. Arvostan esittäjässä, varmuutta, muuntautumiskykyä sekä kykyä saada vieraskin koira toimimaan."