Junior Handler

EPÄVIRALLINEN JUNIOR HANDLER -kilpailu

 

Järjestämme epävirallisen erikoisnäyttelyn Club Shown yhteydessä myös epävirallisen Junior Handler -kilpailun nuorille 10 - 17 -vuotta täyttäneille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet koiranäyttelytoiminnasta. 

Tässä Junior Handler -kilpailuissa tuomarina on Katriina Mäenpää, joka on itsekin aloittanut koiranäyttelyuransa Junior Handler -kilpailuista. 

Ilmoittautuminen Junior Handler -kilpailuun 4.11.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella

Junior Handler -kilpailu alkaa klo 10.00.

 

PDF-tiedostoClub Show Kangasala 231119 näyttelykirje JH-kilpailu.pdf (286 kB)
Aikataulukirje epäviralliseen Junior Handler -kilpailuun Kangasalle 23.11.2019

JUNIOR HANDLER -kilpailu

Junior handler on 10–17-vuotialle nuorille tarkoitettu koiranesittämiskilpailu. Lajin tavoitteena on lisätä nuorten koiraharrastusta sekä edistää ja parantaa koirien ja nuorten yhteistyötä. Junior handler -kilpailu opettaa nuorelle, miten koiran parhaita puolia tuodaan esille näyttelykehässä sekä miten esittäjä voi helpottaa tuomarin arvostelutehtävää.

Rakenteeltaan kilpailu muistuttaa rotukehäarvostelua: kilpailijat liikkuvat ryhmässä, käyvät läpi yksilöarvostelun sekä esittävät koiran liikkeet tuomarille yksilöliikkeissä. Painopiste arvostelussa tulee olla koiran hyvässä kohtelussa sekä yhteistyössä koiran ja esittäjän välillä. Kilpailussa sijoitetaan molemmista ikäluokista viisi parasta kisaajaa, lisäksi ikäluokkien voittajat kilpailevat vielä päivän parhaan junior handlerin palkinnosta.

Kilpailuluokat ovat 10 - 13 -vuotiaat ja 14 - 17 -vuotiaat. Koiran tulee olla puhdasrotuinen ja rekisteröity johonkin FCI:n tunnistamaan koirarekisteriin. Purentavirhe, värivirhe yms. ei ole este koiran osallistumiselle. Kilpailuissa nähdään niin omia kuin lainattujakin koiria, tärkeintä on, että kilpailukoira on luonteeltaan kisaan soveltuva ja handlerille sopiva.