Webinaari NOME-koulutus 2021

 

Mitä taippareiden jälkeen?

Golden Ring ry:n NOME-toimikunta järjestää aloitteleville noutajaharrastajille suunnatun luennon, joka järjestetään keskiviikkona 19.5.2021 klo 18.00 alkaen. Webinaari pidetään teams/zoom-videoneuvottelupalvelussa ja se kestää noin kaksi tuntia.

Webinaarin luennoitsijana toimii Maria Tero sekä kysymyksiin on vastaamassa Pasi Pöppönen. Luento on suunnattu rodunomaisten lajien vasta-alkajille. Luennolla käydään läpi NOME-termistöä, mitä valmiuksia tarvitaan, kun mietit rodunomaisia kokeita/metsästystä sekä käydään läpi kokeen kulkua. Jos olet kiinnostunut saamaan lisää tietoa rodunomaisisten lajien harjoittelusta, tämä luento on juuri sinulle!


Webinaari on ilmainen jäsenille ja siihen ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella. Ilmoittautuminen alkaa 8.5. ja päättyy 18.5. tai niin kauan kuin paikkoja on vapaana. Kaikkien ilmoittautuneiden jäsenyydet tarkistetaan. 
Webinaariin on mahdollista lähettää etukäteen kysymyksiä osoitteeseen: popponen.pasi at gmail.com.


Aurinkoisin kevätterveisin,
NOME-tmkTässä vielä päähenkilöiden esittelyt:

Maria Tero

Minulla on tällä hetkellä kaksi labradoria; 10-vuotias Viima (FI KVA Namusillan Ihmetyttö) ja sen 4-vuotias poika Lego (Namusillan Revontuli). Olen harrastanut noutajia reilu parikymmentä vuotta, aluksi enemmän toko-puolella, mutta Viiman kanssa päätin keskittyä pelkästään nomeen ja wt-kokeisiin, olemme myös osallistuneet a-kokeisiin. Kilpailukokemuksen osalta huippuhetkiä on ollut olla mukana kahtena viime vuonna edustamassa Suomea kansainvälisessä wt-joukkuekilpailussa Englannissa; International Retriever Team Event:ssä. 

Koulutuksissa pyrin painottamaan perusasioiden osaamista ja niiden vahvistamista, mutta ennenkaikkea iloista mieltä sekä mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä koiran ja ohjaajan välillä. Uskon, että molempien motivaatio pysyy hyvänä ja oppimista tapahtuu, kun molemmilla on mukavaa. Toki välillä pitää haastaa sekä itseä että koiraa, mutta aina pitää pyrkiä löytämään ne hyvät asiat ja muistaa nauttia onnistumisista! 

 

Pasi Pöppönen, Kennel Namusillan

Olen harrastanut metsästystä pienestä pojasta lähtien. Ensimmäisen oman metsästyskoiran hankin vaimoni kanssa vuonna 1989, labradorinnoutajan. Tämä koira opetti minulle kuinka tärkeää olisi kouluttaa koira niin että yhteistyö olisi joustavaa ja saumatonta. Nykyään kun lähden metsälle minulla on mukana cockerspanieli ylösajavana koirana ja labradori noutajana.

Olen saanut oppini pääasiassa englantilaisilta noutajakasvattajilta ja harrastajilta. Monta matkaa on tullut tehtyä englantiin, kuljettu seuraamassa koulutuksia ja kokeita, field trialeita ja working testejä. Olen osallistunut koirani kanssa siellä koulutuksiin ja kilpaillut myös.

Kolme koiraani olen kouluttanut Suomen Käyttövalioiksi FI KVA, yhden Ruotsin käyttövalioksi S KVA ja yhden Field Trial eli lämpimän riistan käyttövalioksi FI KVA-FT. Suomea edustamassa olen ollut koirani kanssa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Itävallassa, Tsekeissä, Italiassa, Sveitsissä, Unkarissa, Ranskassa ja Englannissa.

Olen kouluttanut koiria eri noutajayhdistysten, cockerspanielit ry:n ja kenneleiden järjestämissä tapahtumissa. Luonnollisesti omia kasvattejani olen kouluttanut ensimmäisen pentueen synnyttyä vuodesta 1992 lähtien.