Nuorten koirien koulutusviikonloppu 13.-14.6.2020

Mitä taippareiden jälkeen?

Tämä kysymys on saattanut nousta monelle aloittelevalle noutajaharrastajalle esiin, treenatessa koiransa kanssa taippareihin eli noutajien taipumuskokeseeen ja sen myötä kenties innostunut rodunomaisista lajeista (Nome-B, WT) joihin osallistumisen hyväksytysti suoritettu taipumuskoe (NOU1) oikeuttaa.

Mitä nämä kokeet sitten oikeasti pitävät sisällään, kuinka ne eroavat taippareista, mitä tarkoittaa markkeeraus, kakkosmarkkeeraus, linjat, alokasjälki jne.?

Näihin ja moniin muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin pyritään löytämään vastaukset Nome-B alokasluokkaan keskittyvällä koulutuksella, joka järjestetään 13–14.6 Keuruulla, Keski-Suomessa.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kaikille rodunomaisista lajeista kiinnostuneille aloitteleville harrastajille ja vaikka koulutuksessa keskitytäänkin Nome-B koemuotoon, niin sieltä saa mainioita vinkkejä myös WT-kokeisiin. Vaikka emme koulutuksella voi taata valmiutta osallistua viralliseen Nome-B kokeeseen, niin pyrimme antamaan kaikille osallistujille matkaan aimo annoksen tietoutta lajista sekä hyviä treenivinkkejä, miten jokainen voi tästä jatkaa harjoittelua eteenpäin omatoimisesti tai ryhmissä.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on NOU1 tulos koiralle. Etusijalla koulutukseen ovat kultaiset noutajat joiden omistaja on yhdistyksemme jäsen ja mikäli koulutuspaikat eivät tule täyteen kultaisista niin tällöin tarjoamme osallistumismahdollisuutta myös muiden noutajarotujen edustajille. 

Miten 

Koulutus tullaan suorittamaan ns. rastikoulutuksena pienemmissä ryhmissä, jolloin kaikilla on mahdollisuus esittää rauhassa omia kysymyksiä ja samalla tämä avaa kouluttajille mahdollisuuden keskittyä paremmin jokaiseen koirakkoon erikseen. Koulutus järjestetään pääosin Nome-B kokeissa käytössä olevilla riistoilla ja kouluttajina toimivat yhdistyksen kokeneet rodunomaisten lajien harrastajat/kilpailijat.

Ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 40 eur Golden Ringin jäsenille ja 50 eur ei jäsenille. Ilmoittaudu mukaan 1.-31.5 välisenä aikana lomakkeella, joka tulee näkyviin tälle sivulle 1.5 alkaen. Tiedot koulutukseen mahtuneille vahvistetaan heti ilmoittautumisajan päätyttyä, jolloin myös infotaan tarkempi aikataulu, paikka ja maksutiedot. 

Rohkeasti ilmoittautumaan mukaan!