Koulutusviikonloppu Golden Gundog Weekend 2023

KOULUTTAJAT ESITTÄYTYVÄT

Heikki Nevalainen:

Tervehdys!

Olen tulossa kouluttamaan Kultaisten viikonloppuun Kourukoskelle kesäkuun puolivälissä. Tässäpä pieni esittely minusta. Olen Heikki Nevalainen, kotoisin Enosta, joka on nykyisin osa Joensuun kaupunkia. Olen harrastanut metsästystä koko ikäni ja se vaikuttaa myös koirien kouluttamiseen. Ensisijaisesti koirat ovat meillä metsästystä varten, mutta tykkään myös käydä niiden kanssa kokeissa.

Ensimmäinen koira tuli meille 90-luvun puolivälissä ja se oli näyttelylinjainen kultainennoutaja, jonka vaimo ja tyttäret halusivat. Kun koira tuli, halusin että se myös peruskoulutetaan, jotta sen kanssa olisi helpompi elää. Siitä se sitten lähti, eikä paluuta entisenlaiseen koirattomaan elämään enää ollut, enkä ole sellaista kyllä kaivannutkaan. Jossain vaiheessa koira lähti myös metsälle mukaan, enkä sen jälkeen ole ilman koiraa paljoa metsällä käynytkään. Jäin täysillä koukkuun koirien kouluttamiseen sekä yhteisöön, joka harrastuksen mukana tuli.

Koirat ja koirien kanssa touhuaminen on nykyään suuri osa elämääni. Koiria on talossa tällä hetkellä 7 kpl: 5 labradoria, käyttölinjainen kultainennoutaja sekä lyhytkarvainen saksanseisoja. Minulla on ollut hyvin erilaisia koiria ja moninaiset ongelmat on tulleet tutuiksi. Koulutuksessa painotan perushallinnan ja yhteistyön tärkeyttä. Yritän saada tehtyä koulutukset siten, että koirilla ja ohjaajilla on mahdollisuus onnistua ja oppia harjoitteesta. Jos vielä koira itse hoksaa mitä siltä halutaan, on harjoitus onnistunut hyvin. Vaikka korostan hyvää hallintaa, haluaisin myös, että koira pystyisi ja uskaltaisi myös itse tehdä ratkaisuja.

Minulla on siis ollut 2 kultaistanoutajaa; näyttelylinjainen (ensimmäinen noutaja) ja käyttölinjainen (Ross, joka viettää eläkepäiviä tällä hetkellä). Kumpikin koirista on olleet haasteellisia, mutta eri tavoilla. Ne ovat myös opettaneet kouluttamisesta eniten. Ross etenkin on myös tuonut paljon iloa harrastamiseen, joka tahtoo paljon harrastaessa välillä kadota. Sain Rossin koulutettua voittajaluokkaan asti ja sieltä 2-tuloksen.

Odotan todella innolla koulutusviikonloppua, jotta näen paljon hyviä kultaisianoutajia sekä teidät kaikki. Kourukoski luo todella hyvät puitteet viikonlopulle. Paikkana jo se on hieno ja maastot hyvät tällaisen viikonlopun pitämiseen.

Nähdään kesäkuun puolivälissä: t. Heikki Nevalainen

 

Axel Schäfer:

Hei, olen Axel ja rakastan kultaisianoutajia!
Aloittelin vuonna 2004 iloisen, mutta hieman itsepäisen näyttelylinjan labradori Julen kanssa. Suureksi ilokseni onnistuin saamaan sen kanssa tuloksen working testin voittajaluokassa, vaikkakin se vaati paljon treeniä ja kärsivällisyyttä.

Myöhemmin aloin kisata wt:ssä ja field trialeissa kotimaassani Saksassa ja ulkomailla kultaisen uroksen Adoring Leo of Mountain Forest Glade kanssa. Siitä tuli field trial valio, parhaita saavutuksiamme ovat osallistuminen Coupe d’Europeen Ruotsissa 2015, ICC Belgiassa 2016, toinen sija Kultaistennoutajien pohjoismaidenmestaruuskisassa 2016, osallistuminen IWT:hen 2017 Suomessa ja 2018 Italiassa.

Leo on nyttemmin jo eläkkeellä, mutta kiertelemme silti ympäri Eurooppaa noutohommissa koko metsästyskauden ajan. Silloin tällöin kouluttelen muita ja tuomaroin epävirallisissa working testeissä.

Sain itselleni urospennun 2018 keväällä pentueesta, jossa Leo on isänä. Sam seurailee jo isänsä jalanjäljissä, mutta kuten monella muullakin, sen kehittymistä hidasti Covid-19 rajoitukset. Olemme kisanneet muutaman kerran Belgiassa, Ranskassa ja Englannissa viime kaudella. Hänen aikansa tulee vielä ja odotan sitä innolla!
Suuret kiitokset kaikille tapahtuman puuhaihmisille ja Golden Ringille kutsustanne kouluttamaan jälleen. Odotan innolla mukavia hetkiä ja toivon kaikille osallistujille kivaa treeniä koirienne kanssa.

-Axel-